Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

О Б Я В Л Е Н И Е

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ „ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ“

ОБЯВЯВА ПОДБОР

за длъжността „главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми“ в отдел „Финансова верификация“, главна дирекция „Верификация”

          

1. Главен сътрудник по управление на проекти и програми – 1 щатна бройка

Длъжностно ниво от КДА 6;

Наименование на длъжностното ниво – експертно ниво 2;

Място за изпълнение на длъжността – гр. София.

 

Области на дейност на длъжността:

            Участва в планиране на дейността на отдела по отношение осъществяването на проверки на място и документална проверка на искания за възстановяване на средства от страна на бенефициенти на ОП НОИР. Участва в  процеса по верификация, вкл. чрез проверки на място на финансовото изпълнение на договори/заповеди, изпълнявани по процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.       Извършва оперативен мониторинг и контрол върху финансовото изпълнение на договори/заповеди, изпълнявани по процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП НОИР. Следи за спазването на сроковете за верификация на подадени искания за плащане и доклади по изпълнението на договори/заповеди по ОП НОИР. Осъществява административни проверки на искания за възстановяване на средства (потвърждаване на искания за авансови плащания/верификация на искания за междинни и окончателни плащания). Определя размера на финансовите корекции съгласно чл. 70, ал. 1, т. 1 и т. 3-9  от ЗУСЕСИФ. Следи за спазване на задълженията, по време/след приключване на изпълнението на одобрените проекти, които бенефициентите са поели с оглед съответствието на предоставената БФП с правото на ЕС и на Република България в областта на държавните помощи. Участва в събирането, обработката и анализирането на информация, както и такава свързана с потенциални рискове и най-често допускани грешки при изпълнението на договорите за БФП. Изпълнява текущи задачи по Програма „Образование“ 2021-2027 г.

2. Минимални и допълнителни изисквания към кандидатите за длъжността:

  • Висше образование: образователно – квалификационна степен „Бакалавър”;
  • Предпочитана област на висше образование – Специалност от професионално направление от области на висше образование „Социални, стопански и правни науки“, съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления икономика, финанси, счетоводство и др.
  • Професионален опит: 4 /четири/ години професионален опит в областта на финансовата отчетност и контрол на програми и проекти, съфинансирани от предприсъединителните и/или Европейските структурни и инвестиционни фондове на ЕС.

Допълнителни изисквания за заемане на длъжността, съгласно утвърдена длъжностна характеристика: добро владеене на английски език – писмено и говоримо; добри компютърни умения; познаване на общата нормативна уредба, свързана с ЕСИФ.

Длъжността се заема за определен срок до приключване на програмата или до изчерпване на средствата по приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г., но не по-късно

от 31.12.2023 г.

3. Необходимите документи за участие в подбора:

  • Писмено заявление за участие по образец – Приложение № III-1;
  • Декларация от лицето, че е  гражданин на /Република България или на друга държава - членка на Европейския съюз, на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария и че е пълнолетен гражданин, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност (Приложение № III-2);
  • Декларация за пречките за сключване на трудов договор за работа в държавната администрация (Приложение № III-3);
  • Копия от документи, съдържащи нормативно установените задължителни реквизити[1], удостоверяващи придобитата образователно-квалификационна степен / допълнителна квалификация / правоспособност;
  • Копия от документи, съдържащи нормативно установените задължителни реквизити, удостоверяващи продължителността на професионалния опит. Минималният професионален опит, необходим за заемане на длъжността, включва времето, през което служителят е извършвал дейност в област или области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика за съответната длъжност, съгласно чл. 2, ал. 2 от Наредбата за прилагане на класификатора на длъжностите в администрацията;
  • Автобиография на български език;
  • Други документи по преценка на кандидата.

4. Място за подаване на документите - Изпълнителна агенция „Програма за образование“; адрес: гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 125, бл. 5, ет. 1. Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник. Документите по т. 3 може да се подават по електронен път на електронна поща: [email protected], като в този случай заявлението и декларациите следва да бъдат подписани с електронен подпис на физическото лице - кандидат. Документите се приемат или изпращат на посочената електронна поща всеки работен ден от 9,00 ч. до 17,30 ч.

Длъжностна характеристика за длъжността се предоставя на кандидатите при подаване на документите.

5. Срок за подаване на документите: 14 дни след публикуване на обявлението

6. Начин за провеждане на процедурата за подбор:

  • проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания;
  • интервю.

7. Мястото, на което се обявяват съобщенията във връзка с подбора: официалната интернет страница на Изпълнителна агенция „Програма за образование“, рубрика Кариери.

8. Основна месечна заплата:

При назначаване основната месечна заплата ще бъде определена от работодателя в зависимост от професионалния опит на одобрения кандидат, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация в границите от     1 435 лв. до 2 800 лв. 

Ние Ви предлагаме:

  • Обучение за професионално развитие в съответната област;
  • Платен годишен отпуск за заеманата длъжност в размер на 30 работни дни;
  • Фиксирано работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч. с възможност за преминаване на  работа при условията на работно време с променливи граници;
  • Добра работна среда;
  • Работа с професионален и мотивиран екип.
 

[1] Наредба за държавните изисквания към съдържанието на основните документи, издавани от висшите училища

ДОКУМЕНТИ

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.