Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МИГ „Главиница – Ситово Крайдунавска Добруджа“ с подкрепата на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, обявява процедура за подбор на проекти

Местна инициативна група „Главиница – Ситово Крайдунавска Добруджа“, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г., обявява процедура за подбор на проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ МИГ BG05M2OP001-3.008 Главиница - Ситово Крайдунавска Добруджа 3.9. „УЧА СЕ, ЗА ДА СПОЛУЧА”. Процедурата се съфинансира от Европейския социален фонд в изпълнение на стратегията по подхода Водено от общностите местно развитие в съответствие с Приоритетна ос 3 „Образователна среда за активно социално приобщаване“, Инвестиционен приоритет 9.ii „Социално-икономическо интегриране на маргинализираните общности, като например ромите“ на ОПНОИР 2014 – 2020 г.

Дейностите по проектите, които ще получат подкрепа са:

1. Дейности за подобряване на достъпа и повишаване на обхвата на децата от маргинализирани групи в системата на предучилищното образование (детски градини и училища, в които има подготвителни групи).

2. Дейности за подобряване на достъпа и повишаване на мотивацията на ученици от маргинализирани групи за включване в системата на професионалното образование.

3. Дейности за подобряване на достъпа до училищно образование и намаляване на процента на учениците от маргинализирани групи, преждевременно напуснали системата.

4. Насърчаване общуването и съвместните изяви между деца/ученици от маргинализирани и немаргинализирани групи, обучаващи се в различни образователни институции на територията на населеното място чрез допълнителни образователни услуги (вкл. през летните месеци).

Допустимите кандидати по процедурата са училища, детски градини, общини.

Допустими партньори са общини, училища, детски градини и ЮЛНЦ.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 586 750 лева.

Минимален размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура: 50 000 лв.

Максимален размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура: 391 166 лв.

Процедурата за подбор на проекти е с два крайни срока за подаване на проектни предложения, както следва:

  • Първи краен срок за подаване на проектните предложения е до 06.01.2020, 17:00 с бюджет 586  750 лева;
  • Втори краен срок за подаване на проектните предложения е до 01.06.2020, 17:00 часа, при наличие на остатъчни средства от първия краен срок за подаване на проектни предложения.

Проектни предложения по процедурата се подават само по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg

Кандидатите по процедурата могат да искат разяснения във връзка с насоките за кандидатстване в срок до 3 (три) седмици преди изтичането на срока за кандидатстване. Въпросите относно насоките за кандидатстване се задават в писмена форма и се изпращат на електронната поща на МИГ „Главиница - Ситово Крайдунавска Добруджа“: [email protected].

Пълният пакет документи за кандидатстване е публикуван на сайта на Местна инициативна група "Главиница – Ситово Крайдунавска Добруджа" https://www.mig.glavinitsa-sitovo.org/bg/ и https://eumis2020.government.bg.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.