Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Публикуван е анализ на нередностите, установени от Одитния орган при извършените през 2018 година проверки на проекти

Управляващият орган на ОП НОИР публикува „Анализ на нередностите, установени от Одитния орган при извършените през 2018 година проверки на проекти“ и „Обобщение на срещаните в практиката на Одитния орган нарушения за ограничителни изисквания и насоки за избягването им“.

Анализът съдържа статистическа информация за обхвата на извършените проверки, описание на подхода при проверките и определяне на финансовото влияние на нарушенията, както и обобщено представяне на видовете установени нередности от Одитния орган по програмите, финансирани от Европейския съюз. За пръв път анализът съдържа информация и за нередности извън нарушенията на законодателството по обществени поръчки.

Обобщението на срещаните в практиката на Одитния орган нарушения за ограничителни изисквания и насоки за избягването им допълва направените през 2015, 2016, 2017 и 2018 г. анализи, като са включени и допълнителни примери за отклонения, установени в резултат на одитите от 2018 г. по програмите за програмен период 2014-2020.

Двата документа могат да бъдат използвани като основа за предприемане на подходящи корективни действия от страна на бенефициентите на ОП НОИР при провежданите от тях процедури за възлагане на обществени поръчки.

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.