Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

О Б Я В Л Е Н И Е

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ „ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ“
О Б Я В Я В А   К О Н К У Р С 
за длъжността „държавен експерт“ в дирекция „Програмиране, наблюдение и оценка“, 1 щатна бройка

 

1. Минимални изисквания съгласно Класификатора на длъжностите в администрацията:

  1. 1 Минимална образователна степен – „магистър“;

1.2. Професионален опит – 4 /четири/ години професионален опит в областта на процесите, свързани с програмиране на ниво оперативна програма или операция или планиране на стратегически документи за изпълнение на национални политики или опит в програмирането, анализа и оценката на проекти и/или програми, финансирани от фондовете на ЕС или II младши ранг.

2. Допълнителни изисквания за заемане на длъжността, съгласно утвърдена длъжностна характеристика:

  1. 1 Предпочитана специалност, която се счита за предимство при равни други условия, по която е придобито образованието: Специалност от професионално направление от области на висше образование „Социални, стопански и правни науки“ или „Технически науки“, или „Хуманитарни науки”, съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления
  2. 2 Много добро владеене на английски език – писмено и говоримо;
  3. 3 Много добри компютърни умения;
  4. 4 Много добро познаване на европейската и национална нормативна уредба, свързана с програмирането на средствата от структурните и инвестиционни фондове на Европейския съюз (ЕС) и националната нормативна уредба в областта на образованието и науката;
  5. 5 Много добри познания за структурните и инвестиционни фондове на ЕС;
  6. 6 Познаване на общата нормативна уредба, свързана със структурните и инвестиционните фондове на ЕС.

3. Начин на провеждане на конкурса:

  1. 1 Тест;
  2. 2 Интервю.

4. Необходими документи за участие в конкурса:

4.1. Заявление за участие в конкурс – Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от НПКПМДСл;

4.2. Декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл от кандидата за следните обстоятелства: неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетен, не е поставен под запрещение, не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишен по съответен ред от правото да заема определена длъжност; 

4.3. Копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност; документи за степен на образование или професионална квалификация, издадени от други държави, се признават след легализирането им от Министерството на образованието и науката при условия и по ред, определени с наредба на министъра на образованието и науката;

4.4. Копие от официални документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит и/или придобит ранг: трудова книжка, осигурителна книжка, служебна книжка, официален документ на български език, доказващ извършване на дейност в чужбина; 

4.5. Автобиография и други документи по преценка на кандидата.

5. Място за подаване на документи:

            Изпълнителна агенция „Програма за образование“; адрес: гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 125, бл. 5, ет. 1. Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник. Документите по т. 4 може да се подават по електронен път на електронна поща: [email protected], като в този случай заявлението по т. 4.1 и декларацията по т. 4.2 следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис, който да позволява идентифицирането на лицето. Документите се приемат или изпращат на посочената електронна поща всеки работен ден от 9,00 ч. до 17,30 ч.

6. Общодостъпно място, на което ще се обявяват списъците или други съобщения във връзка с конкурса – официалната интернет страница на ИАПО.        

7. Срок за подаване на документи10 дни от публикуване на обявлението за конкурса

Кратко описание на длъжността, съгласно длъжностната характеристика:

            Участва в дейности, свързани с измененията на ОПНОИР, ПО, ПНИИДИТ и ПВУ и съпътстващите я документи свързани с планирането и програмирането на ПО и съпътстващите я документи. Събира информация и осъществява анализи за нуждите на програмирането на ПО и ПИИДИТ. Разработва проекти на методология и критерии за подбор на операции, включително при възникнала необходимост на техни изменения, които представя за обществено обсъждане по компетентност. Изготвя насоки за кандидатстване, определящи условията за кандидатстване и условията за изпълнение на одобрените проекти по процедури за предоставяне на БФП по ПО, ПНИИДИТ и ПВУ, вкл. и опростени варианти на разходи. Осигурява съответствие на подготовката, управлението и изпълнението на програмно ниво и на ниво операция с правилата за идентифициране, предварително уведомяване и спазване режимите на държавни помощи съгласно действащото българско и европейско законодателство и съдейства на другите дирекции на Управляващия орган по тези въпроси. Участва в работни групи за определяне на приложимия режим за държавни помощи при подготовката на критерии и насоки за предоставяне на БФП по ОПНОИР, ПО, ПНИИДИТ и ПВУ. Участва в подготовката и обявяването на процедури за предоставяне на БФП по ПО, ПНИИДИТ и ПВУ, в съответствие с европейската и националната нормативна уредба и след съгласуването им с другите дирекции. Разработва и предлага за одобрение на КН на ПО индикативни годишни работни програми и техните изменения, както и предложения за включване на процедури в ИГРП на ПНИИДИТ.

Допълнителна информация:       

            При подаване на документите на хартиен носител на кандидата или на пълномощника се предоставят длъжностна характеристика за конкурсната длъжност и информация за пречките за назначаване на държавна служба, посочени в чл. 7, ал. 2 от Закона за държавния служител. При подаване на документите по електронен път длъжностна характеристика и информация относно пречките за назначаване на държавна служба, посочени в чл. 7, ал. 2 от Закона за държавния служител, се изпращат на кандидата по електронен път.  

            Длъжността се заема по служебно правоотношение, като кандидатите следва да отговарят на условията на чл. 7 от ЗДСл.

            При назначаване основната месечна заплата ще бъде определена от органа по назначаване, съгласно изискванията на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, както и Вътрешните правила за заплатите на служителите в Изпълнителна агенция „Програма за образование“.

            Съгласно чл. 14, ал. 4 от НПКПМДСл българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.

ДОКУМЕНТИ

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.